Patiëntenportaal

Patiëntenportaal

Het patiëntenportaal is een moderne toevoeging die wij u als praktijk bieden. De applicatie is beschikbaar in elke webbrowser, of u nu een PC, laptop, tablet of smartphone gebruikt.

Door in te loggen op de applicatie kunt u als patiënt meteen diverse zaken regelen met uw huisartsenpraktijk, zonder dat u aan de telefoon in de wacht hoeft te staan. Zo kunt u online een afspraak in plannen op de speciaal daarvoor ingerichte tijdsloten, herhaalmedicatie bestellen, bloed- en rontgenuitslagen inzien inclusief het bijbehorende doktersadvies en zelf een email consult versturen aan uw huisarts. Hiermee voldoen we als praktijk ook aan de landelijke eis voor elektronische inzage in uw eigen patiëntendossier.

De medische informatie is veilig doordat het portaal ontwikkeld is naar de gangbare standaarden voor het verwerken van gevoelige informatie. Er wordt gebruik gemaakt van beveiligde netwerksystemen en aangepaste software.

Account aanvragen

Let op! Alleen voor 16 jaar en ouder.

 

Wij zijn bekend met uw medische gegevens en kunnen u daarom goed en veilig behandelen. Moet u naar de huisartsenpost of naar een andere arts? Dan kunnen zij uw medische gegevens alléén inzien als u daarvoor toestemming heeft gegeven en alléén als het nodig is om u goed en veilig te kunnen behandelen. Regel uw toestemming (ja of nee) via onderstaande link:

Toestemming voor uitwisseling medische gegevens | Volgjezorg

  Hoe werkt het patiëntenportaal

  Hieronder lees u welke stappen noodzakelijk zijn om een profiel aan te maken. Omwille van veiligheidseisen is het belangrijk dat iedere persoon een eigen mobiele nummer en een eigen e-mail adres heeft. Dergelijke informatie kan NIET voor meerdere profielen gebruikt worden.

  Aanmaken door praktijk

  Een patiëntenportaal dient door uw huisartsenpraktijk aangemaakt te worden met behulp van uw persoonlijke gegevens. Om aan alle privacy wetgevingen te voldoen is het belangrijk dat alleen u uw medische gegevens kunt inzien.

  Vereisten

    • Het e-mailadres moet een persoonlijk email adres zijn dat alléén door u wordt gebruikt!
    • Het mobiele telefoonnummer moet een persoonlijk nummer zijn dat alléén door u wordt gebruikt.
    • U bent 16 jaar of ouder.

  Contacteer ons

  Vul nevenstaand formulier in met uw persoonlijke gegevens. Binnen 72u maken wij uw account aan en ontvangt u van ons een mail om uw gegevens te valideren.

  Validatie

  U ontvangt een email met daarin het verzoek om op een link te klikken. Hierna ontvangt u een bevestigingcode via de SMS op het door u opgegeven mobiele nummer. Op deze wijze verifieert het systeem of de gegevens correct zijn. Nadien kunt u uw eigen wachtwoord bepalen.

  Inloggen

  Met behulp van de zojuist verkregen gegevens (inlognaam en wachtwoord) kunt u nu inloggen via het patiëntenportaal. Ook nu krijgt u weer een SMS verificatie. Dit is een wettelijke verplichting daar we met medische gegevens werken.

  Online afspraak maken

  Herhaalrecepten

  Inzage dossier en e-consult

  Translate »
  Call Now Button