QR-code Covid-19

QR-code Covid-19

Wij krijgen regelmatig vragen over het aanmaken van een QR code. Wij willen u hierbij meer informatie hierover geven. Kijk ook op www.coronacheck.nl voor meer informatie.

Geen DigiD, computer of smartphone

U kunt contact opnemen met de corona check helpdesk: 0800-1421.

Herstelbewijs

U kunt alleen een QR code aanmaken als uw positieve test bij de GGD is afgenomen. De positieve testuitslag mag maximaal 180 dagen oud zijn.

Voor een internationaal bewijs moet er een PCR test zijn afgenomen. Voor de nationale QR code is een antigeentest voldoende.

Vaccinatiebewijs

In Nederland krijgt u alleen een QR code als u volledig gevaccineerd bent of als u wegens een positieve corona test één keer gevaccineerd bent. Indien u één vaccinatie heeft gehad omdat u corona heeft gehad dan kunt u alleen een QR code aanmaken in onderstaande situatie:

  • De GGD moet weten dat u corona heeft gehad. U moet daarom bij het maken van uw prikafspraak wel zeggen dat u corona heeft gehad. U krijgt dan ook maar 1 prikafspraak.
  • Bent u gevaccineerd bij de GGD? Dan kan de GGD dit ook achteraf nog aanpassen. Neem contact op met de GGD via 0800-5090.
  • Bent u gevaccineerd door uw huisarts of ziekenhuis? Neem dan contact op met degene die u heeft gevaccineerd.

Kloppen uw gegevens niet? Neem dan contact op met de zorgaanbieder die u gevaccineerd heeft (GGD, huisarts, specialist ziekenhuis).

Voor een internationale QR code is 1 vaccinatie voldoende.

Testbewijs

Klik hier voor een overzicht waar u zich kunt laten testen voor een geldig testbewijs.

U kunt nog steeds corona krijgen

U kunt het virus nog steeds oplopen of overdragen. Houd daar rekening mee. Bijvoorbeeld als u de deur uitgaat of bezoek uitnodigt.Translate »
Call Now Button